Informatie A-stroom

Jouw persoonlijke groei is onze topprioriteit

Een team enthousiaste leraren willen samen met jou op zoek naar de beste versie van jezelf. Wat zijn jouw talenten, waar liggen je interesses? Zijn creatieve oplossingen bedenken echt je ding? Ben jij ondernemend? Zit creëren er bij jou ingebakken?

Dit samen ontdekken, is de sleutel voor jouw persoonlijke groei.

Start je in de A-stroom...

en creëer je graag mooie dingen waarvoor ook wiskunde en engineering nodig zijn, dan kom je in de basisoptie STE(A)M zeker aan je trekken. Je leert er ook verbanden leggen tussen kunst en wetenschap.

Ook bij de basisopties artistieke kunsten, creatie & mode en wellness & lifestyle ligt de klemtoon op creativiteitsontwikkeling. Een belangrijke vaardigheid voor de 21e eeuw. 

In 1A kan je al even proeven of je interesse hebt voor één van deze basisopties. 
Uit de Verkennende Projecten kies je er twee om te proeven, te proberen en al doende te ontdekken waar je goed in bent en wat je fijn vindt om te doen.

In 2A kies je voor één van de basisopties die je al dan niet leerde kennen tijdens de verkennende projecten van het eerste jaar.

In de lesuren basisvorming krijg je naast Nederlands, Frans en Wiskunde nu ook reeds Engels en word je in het vak Mens & Samenleving voorbereid op het ‘echte’ leven. De steeds groter wordende uitdagingen in deze echte wereld vragen om vakoverstijgende vaardigheden die in het vak Natuur, Ruimte & Techniek intensief worden aangeleerd en ingeoefend. In de twee lesuren Artistieke Vorming maak je kennis met verschillende artistieke vormen zoals beeld, muziek, dans en drama en wordt jouw creatief denken extra uitgedaagd.

Omdat je persoonlijke groei onze topprioriteit is, word je tijdens de persoonlijke leertijd uitgedaagd op jouw niveau. Heb je de basisleerstof onder de knie dan ben jij immers toe aan een extra uitdaging. Vlot het voor een bepaald onderdeel nog niet zoals gehoopt, dan is remediëring aangewezen. In deze persoonlijke leertijd bepaal je zelf voor een stukje mee waar jouw prioriteit ligt. Zo neem je je leerproces in eigen handen. Boeiend toch?

Voor de leerlingen uit 1A-STE(A)M ligt -onder meer in de persoonlijke leertijd - de focus op uitdaging en verbreding.
Wie in 1A-STE(A)M start, heeft automatisch  project ‘Toekomstbouwers 1.0’  in het lessenpakket.  Een tweede project mag vrij gekozen worden. Dit kan ‘Toekomstbouwers 1+’ zijn, maar er mag ook gekozen worden uit de drie andere projecten.

 

Lessentabel A-stroom

 
Vakken 1A 2A
Godsdienst 2 2
Nederlands 4 4
Frans 3 3
Engels 1 2
Wiskunde 4 4
Geschiedenis 1 2
Lichamelijke opvoeding 2 2
Mens en samenleving 2 -
Natuur, ruimte en techniek videocamera 6 4
Artistieke vorming 2 2
Persoonlijke leertijd videocamera 3 2
Verkennende projecten videocamera 2 -

Basisopties

  • kunst en creatie, accent artistieke vorming
  • kunst en creatie, accent creatie en mode
  • kunst en creatie, accent STE(A)M
  • maatschappij en welzijn, accentwelness & lifestyle
    (schoonheidsverzorging)
- 5
  32 32